Združenje delodajalcev Slovenije ostro zavrača izključevanje socialnih partnerjev s strani Levice in poziva Vlado RS k takojšnji vzpostavitvi tripartitnega dialoga

Za Združenje delodajalcev Slovenije je nesprejemljivo, da se ključna zakonodaja s področja trga dela, davkov in zdravstva ureja na način, ki izključuje socialne partnerje – tako delodajalce kot sindikate. Vztrajamo, da mora biti zakonodaja, ki neposredno posega v odnos delavec – delodajalec, pripravljena in usklajevana tripartitno, z obema socialnima partnerjema in vlado. Zgolj takšne rešitve, ki jih dosežemo s tovrstnim konsenzom, so lahko vzdržne tako za ljudi, podjetja in državni proračun.

Na Združenju delodajalcev Slovenije ne pristajamo na to, da nas ena izmed parlamentarnih strank vsakič znova izloča iz našega temeljnega poslanstva, to je zastopanja interesov naših članov v socialnem dialogu. To se je zgodilo z novim Zakonom o minimalni plači, ki je bil s strani iste stranke (Levice) vložen v parlamentarno proceduro, brez možnosti sodelovanja, pogajanj ali kakršnihkoli usklajevanj s socialnimi partnerji.

Od Vlade Republike Slovenije kot enakopravnega partnerja v Ekonomsko socialnem svetu zahtevamo, da se nemudoma vzpostavi dialog s socialnimi partnerji in brez tega dialoga ne nadaljuje s predlaganimi projekti Levice do uskladitve s socialnimi partnerji.

Združenje delodajalcev Slovenije
Jože Smole, generalni sekretar

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice