Starejši in trg dela v SlovenijiI - Pripombe in opredelitev ZDS

Dokument z naslovom Starejši in trg dela v Sloveniji, ki ga je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti smo na Združenju delodajalcev Slovenije (ZDS) prejeli 29. avgusta 2016 kot gradivo k točki dnevnega reda 291. seje Ekonomsko-socialnega sveta. Pripravo dokumenta pozdravljamo, saj kaže na to, da se je tudi MDDSZ začelo ukvarjati s problemom staranja prebivalstva oziroma delovne sile ter problemov in izzivov, povezanih s tem. ZDS je problematiko starejših in trga dela v preteklosti že naslovilo (kot prvo v Sloveniji), in sicer leta 2007 v okviru projekta z naslovom Staranje delovne sile in nato še leta 2009 s projektom Staranje delovne sile 2.

ZDS je stališča, da se mora na izzive staranje delovne sile osredotočiti celotna družba in ne le delodajalci. V dokumentu podajamo pripombe in predloge k dokumentu Ministrstva in predstavljamo pogled ZDS na problematiko staranja delovne sile skozi ugotovitve, ki so bile podane v okviru omenjenih projektov.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice