Spoštujmo ukrepe za zajezitev širjenja Covid-19 in cepimo se!

Slovenija in s tem tudi njene prebivalke in prebivalci smo trenutno na pragu izjemno zahtevnih razmer 5. vala COVID-19. Vsi deležniki v družbi se moramo zavedati, da le odgovorno ravnanje vsakega posameznika in vseh nas skupaj, lahko zmanjša širjenje okužb in omogoči ponovno normalizacijo stanja.

Glede na trenutne epidemiološke razmere v Združenju delodajalcev Slovenije pozivamo vse prebivalce kot tudi vse gospodarske organizacije k doslednemu spoštovanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 in predvsem k pristopu k čim višji stopnji precepljenosti.

Višja precepljenost prebivalstva dokazano lahko najbolj prispeva k zajezitvi širjenja COVID-19 in predvsem k lažji obliki prebolevnosti bolezni, s tem pa k manjšemu pritisku na zdravstvene ustanove, ki so že več mesecev na robu zmogljivosti.
Tudi v gospodarstvu ne želimo ponovnega zapiranja družbe, k čemur pa lahko največ pripevamo sami kot posamezniki.

Samo s cepljenjem in z doslednim izvajanjem in spoštovanjem ukrepov lahko prispevamo k temu, da se bodo tudi v prihodnje številne gospodarske dejavnosti in dejavnosti javnega sektorja, kamor sodijo vrtci, šole, fakultete, kulturne dejavnosti itd. izvajale še naprej.

Združenje delodajalcev Slovenije zato podpira akcijo ponovnih cepilnih dni in se kot predstavnik delodajalcev v gospodarstvu pridružuje pozivu Vlade RS k čim širšemu pristopu prebivalcev k cepljenju in k doslednemu spoštovanju ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19.

Združenje delodajalcev Slovenije
Marjan Trobiš, predsednik

 

 

Logo NSDN Cepimo se logo projekti scaled

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice