Proevropska večina mora v ospredje postaviti konkurenčnost

Združenje delodajalcev Slovenije v okviru BusinessEurope in celotna evropska poslovna skupnost ob izidu evropskih volitev čestitamo novim poslancem Evropskega parlamenta za izvolitev in pozdravljamo visoko volilno udeležbo po vsej celini, ki dokazuje, da je državljanom mar za Evropo.

Delodajalci, združeni pod okriljem BusinessEurope ob tej priložnosti izpostavljamo, da so volitve v EU pokazale očitnega zmagovalca in pozivamo glavne politične sile, da organizirajo proevropsko večino v Evropskem parlamentu, da sprejmejo potrebne ukrepe za izboljšanje konkurenčnosti in se čim prej dogovorijo o bodočih voditeljih EU. Gospodarske ambicije, politična stabilnost in predvidljivost so ključne za gospodarsko rast EU in njeno privlačnost za naložbe, ki so predpogoj za dobro počutje evropskih državljanov. Za doseganje koristi EU potrebuje močna podjetja prav tako kot evropska podjetja za uspeh potrebujejo močno Evropsko unijo.

To je bilo naše ključno sporočilo tudi pred evropskimi volitvami, na katerih smo pozvali k ponovnemu zagonu politik EU za zaščito konkurenčnosti Evrope. Zdaj je ključnega pomena za uspeh Evrope in njeno sposobnost, da igra pomembno vlogo v vse bolj zahtevnih geopolitičnih razmerah, da novoizvoljeni poslanci Evropskega parlamenta in druge institucije EU v ospredje postavijo uspeh evropskega gospodarstva.

Najboljše zdravilo proti populizmu je stremeče gospodarstvo, ki privablja naložbe, in uspešna podjetja, ki ustvarjajo kakovostna delovna mesta. Zdaj je trenutek, da evropsko ladjo usmerimo nazaj na pravo pot.

V okviru BusinessEurope smo pripravljeni konstruktivno sodelovati z novo konstituiranimi institucijami, da zagotovimo, da Evropa ostane najboljše mesto za življenje, delo in poslovanje.

 


Več o prioritetah evropskih delodajalcev za naslednji cikel EU najdete na: rebooteurope.eu ali v reviji Delodajalec št. 5/2024, str. 32-33.


 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice