Predsednik Združenja delodajalcev Slovenije pozval koalicijske partnerje k jasnim odgovorom na skrbi gospodarstvenikov

Na današnji skupni novinarski konferenci delodajalskih združenj in zbornic, kot odziv na navedbe v koalicijski pogodbi in pa izvajanja posameznih koalicijskih partnerjev, je predsednik Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS) Marjan Trobiš izpostavil, da so vsebine in predlogi rešitev, navedeni v koalicijski pogodbi zaskrbljujoči in lahko predstavljajo škodljive, nepopravljive posledice za gospodarstvo.

Opozoril je, da je gospodarstvo tisto, ki zagotavlja raven blaginje v državi in močnejše kot je gospodarstvo, višja je lahko blaginja.

Predsednik Trobiš je izrazil pričakovanje v imenu delodajalcev, da koalicijske partnerice podajo jasne odgovore gospodarstvu, s katerimi od koalicijskih zavez mislijo resno in katere od predvolilnih obljub so s tem izničili.

Za Združenje delodajalcev Slovenije in naše člane so ključna področja ureditve delovnih razmerij, ureditve minimalne plače ter področje davkov in prispevkov, na katerih koalicijski sporazum predvideva bistvene dodatne obremenitve.

Posnetek celotne izjave objavljamo na LinkedIn.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice