Poziv poslancem glede predloga novele Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-O)

Pred odločanjem o predlogu novele Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-O) v Državnem zboru so predstavniki delodajalcev v Ekonomsko socialnem svetu naslovili poziv poslankam in poslancem. Glede na razpravo na Ekonomsko-socialnem svetu je bil predlog  proti pričakovanjem socialnih partnerjev podprt na Odboru za zdravstvo Državnega zbora, dne 27. 11. 2019.

Združenje delodajalcev Slovenije, Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ter Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije v dopisu opozarjajo na številna vprašanja, nejasnosti in nedoslednosti, ki izhajajo iz predloga novele ZZVZZ-O in lahko povzročijo resne težave v zdravstvenem sistemu. 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice