Podpora delodajalcev predlaganim spremembam Zakona o dohodnini

Delodajalske organizacije, članice Ekonomsko socialnega sveta (ZDS, GZS, TZS, OZS in ZDOPS) so s skupnim dopisom, naslovljenim na predsednika Državnega zbora, gospoda Igorja Zorčiča, in vodje poslanskih skupin, izrazile podporo predlaganim spremembam in dopolnitvam Zakona o dohodnini.

Državni zbor bo o predlogu zakona, ki uvaja predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini, predvidoma odločal še ta mesec. Predlagane spremembe in dopolnitve Zakona o dohodnini med drugim prinašajo višjo dohodninsko olajšavo, kar bi imelo v primeru sprejema zakona pozitivne učinke na dohodke zaposlenih, s tem pa na gospodarsko okrevanje Slovenije po koronski krizi.

Našteti razlogi – višja neto izplačila zaposlenim, povečanje kupne moči, krepitev okrevanja in rasti slovenskega gospodarstva – so zadostni in ustrezni argumenti za to, da je treba zakon v Državnem zboru RS podpreti.

Izjavo za javnost najdete v pripetem dokumentu levo.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice