Novo vodstvo Združenja delodajalcev Slovenije

Novi Predsednik Združenja delodajalcev Slovenije je Marjan Trobiš, direktor podjetja Boxmark Leather d.o.o., nova podpredsednika pa sta Jošt Rupnik, direktor Ydria Motors d.o.o. in Miro Smrekar, direktor ADECCO HR d.o.o. in tudi dosedanji podpredsednik ZDS.

Na 1. seji Skupščine Združenja delodajalcev Slovenije 31.5.2016 je bil za predsednika izvoljen Marjan Trobiš, direktor mednarodno uspešnega podjetja Boxmark Leather d.o.o., nova podpredsednika Združenja pa sta Jošt Rupnik, direktor Ydria Motors d.o.o. in Miro Smrekar, direktor ADECCO HR d.o.o.

Novi predsednik je poudaril, da se je za kandidaturo odločil, saj želi nadaljevati začeto delo na ZDS. Fokus njegovega mandata bo, da ZDS ohrani vse pozitivne dosedanje »prijeme« in se na nekaterih področjih dvigne na še višji nivo. Zaveda se, da je pred nami še veliko dela, in sicer na področju davkov ter delovno pravne zakonodaje, ki je močno vpeta v gospodarstvo. Na ta način bo gospodarsko okolje v Sloveniji lahko zadihalo, pozitivne vplive pa bi zaznali tudi na nivoju države (konkurenčno gospodarstvo, razvoj, zaradi višjih dobičkov več pobranih davkov…).

Marjan Trobiš poudarja, da se tudi iz izkušenj podjetja, ki ga vodi, zaveda, da podjetje lahko uspešno izpelje nove projekte ter se pripravi na nove investicije, le če ima na voljo stabilno davčno okolje, jasno delovnopravno zakonodajo, ki je konkurenčnejša z ostalimi državami na področju Evropske unije. Zato želi kot predsednik takoj ob nastopu mandata določiti prioritete, saj dobro delovanje družb ne pomeni le koristi za delodajalce, ampak je to lahko odskočna deska v boljšo prihodnost celotne družbe.
Še posebej si bo prizadeval, da bodo vse teme, pomembne za delodajalce pravočasno obravnavane na Ekonomsko socialnem svetu, in s tem gradil na višji ravni tripartitnega dialoga med delodajalci, vlado in sindikati.

V aprilu in maju 2016 pa so potekale tudi volitve v ostale organe Združenja delodajalcev Slovenije, in sicer Odbore sekcij ZDS ter Skupščino ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice