Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, uredba o povračilu stroškov za službena potovanja v tujino, komentar z vidika prejemkov po kolektivnih pogodbah

Avtor: Mag. Slavi Pirš

Datum izida: 1. marec 2015

Uredba o davcni obravnavi povracil stroskov 2015

V priročniku so zbrani odgovori na vprašanja, ki so jih zastavljali delodajalci in so neposredno ali posredno vezana na eno od uredb. Odgovore je oblikovalo Združenje delodajalcev Slovenije, na pobudo Združenja delodajalcev Slovenije pa tudi Ministrstvo za finance in Davčni urad Republike Slovenije.

V priročniku na 121 straneh objavljamo:

• 132 pojasnil Združenja delodajalcev Slovenije, Davčnega urada RS in Ministrstva za finance, vezanih na obe uredbi in kolektivne pogodbe,

• razlago davčne uredbe z vidika plačil dijakom in študentom, samostojnim podjetnikom posameznikom, napotenim delavcem, v primeru prokure, pogodb o delu, v primeru zdravstvenega pregleda, izobraževanja odraslih.

• pojasnila, ki se nanašajo na izplačilo regresa za letni dopust,

• uradno prečiščeno besedilo davčne uredbe,

• uradno prečiščeno besedilo uredbe za tujino,

• zneske dnevnic za vse države za vse možne kombinacije.

Če iščete odgovor na eno od zgoraj navedenih vsebin, ga poiščite najprej v tem priročniku. Če odgovora ne najdete, nam vprašanje sporočite in pomagali vam bomo do odgovora.

Člani ZDS

33,33 €

Nečlani ZDS

47,62 €

DDV ni vključen!

Dostava plačljivih publikacij, naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije. S strani pravnih oseb naročene brezplačne publikacije Združenja delodajalcev Slovenije dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija. V primeru, da naročnik – pravna oseba z istim nakupom kupi tudi plačljivo publikacijo, se stroškov poštnine ne zaračuna. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij ne dostavljamo, možen je samo osebni prevzem na Združenju delodajalcev Slovenije.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno. Vpišite le osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice