Letni dopust

Avtor: Sandra Kink Lavtar

Datum izida: 26. februar 2020

  • Novo
vzorec letni dopust naslovnica nova 2020

Uvodna pojasnila, vzorec pravilnika o izrabi letnega dopusta in vzorci obrazcev

Pravica do letnega dopusta je ena od temeljnih socialnih pravic, katere namen je, da se delavcu zagotovi dejanski počitek ter učinkovito varstvo ter zdravje pri delu. Delodajalec mora delavcu zagotoviti letni dopust v zakonsko predpisanem minimalnem trajanju in delavcu omogočiti, da tako določen letni dopust izkoristi.

Publikacija zajema pojasnila zakonodaje, relevantno sodno prakso in vzorce primerov, ki bodo učinkovit pripomoček delodajalcem pri odmeri letnega dopusta.

Publikacija je v E-obliki, na 42 straneh (vzorce prejmete v Word datoteki).

Člani ZDS

70,00 €

Nečlani ZDS

140,00 €

DDV ni vključen!

Dostava plačljivih publikacij, naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije. S strani pravnih oseb naročene brezplačne publikacije Združenja delodajalcev Slovenije dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija. V primeru, da naročnik – pravna oseba z istim nakupom kupi tudi plačljivo publikacijo, se stroškov poštnine ne zaračuna. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij ne dostavljamo, možen je samo osebni prevzem na Združenju delodajalcev Slovenije.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno. Vpišite le osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice