Delodajalec 4/2022

Avtor: Združenje delodajalcev Slovenije

Datum izida: 1. april 2022

DD APRIL 2022 NASLOVNICA SPLET

Aprila v Delodajalcu ne prezrite:

  • Spremembe zakona o dohodnini veljajo že za leto 2022,
  • Programske usmeritve inšpektorata RS za delo za leto 2022,
  • Skrajšana bolniška odsotnost v breme delodajalca – dodatna pojasnila,
  • Demografske spremembe imajo velik vpliv na trg dela

in še veliko več.


POMEMBNO OPOZORILO:

V tiskanem izvodu revije Delodajalec april 2022, sta na straneh št. 47 in 48, objavljeni letna in mesečna dohodninska lestvica za leto 2022 ter letni in mesečni zneski davčnih olajšav v letu 2022, v skladu z določili ZDoh-2Z (Uradni list RS, št. 39/22).

Ker je bila revija že v procesu tiska pred objavo Pravilnika o določitvi usklajenih zneskov olajšav, enačbe za določitev olajšave in letvice za odmero dohodnine za leto 2022 (Uradni list RS, št. 41/2022), podatkov v tiskanem izvodu revije ni bilo mogoče pravočasno popraviti.

V elektronski verziji revije Delodajalec april 2022 objavljamo popravljene podatke za obračun plač in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Popravek se nanaša tudi na tabelo v članku V središču, stran 17.


 

Člani ZDS

13,00 €

Nečlani ZDS

20,30 €

DDV ni vključen!

Dostava plačljivih publikacij, naročenih v spletni trgovini, je vključena v ceno publikacije. S strani pravnih oseb naročene brezplačne publikacije Združenja delodajalcev Slovenije dostavlja kot pošiljko PPN – poštnino plača naslovnik preko Pošte Slovenija. V primeru, da naročnik – pravna oseba z istim nakupom kupi tudi plačljivo publikacijo, se stroškov poštnine ne zaračuna. Fizičnim osebam brezplačnih publikacij ne dostavljamo, možen je samo osebni prevzem na Združenju delodajalcev Slovenije.

* Če želite publikacijo naročiti po članski ceni, označite izbirno polje "Sem član ZDS" in vpišite osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Davčna številka je pravilna. Sistem vas bo samodejno preusmeril v košarico.

Podjetje z vpisano davčno številko ni član ZDS. Preverite pravilnost vpisa in poskusite ponovno. Vpišite le osem mestno davčno številko (brez oznake SI) podjetja - člana ZDS.

Izberite želeno količino:

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice