Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu

Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu

Združenje delodajalcev Slovenije je v mesecu juliju 2015 v sodelovanju s šestimi regionalnimi gospodarskimi zbornicami in Sindikatom novinarjev Slovenije pričelo izvajati projekt »Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu«. Projekt je bil izbran na javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015-2016.

Projekt je namenjen dvigu ozaveščenosti in informiranosti strokovne in splošne javnosti o pomenu promocije zdravja na delovnem mestu ter koristih, ki jih le-ta prinaša. V okviru projekta bodo izvedene številne informativno-promocijske aktivnosti, kot so organizacija strokovnih regijskih posvetov, izdajanje spletnega newslettra s tega področja ter izvedba natečaja za delodajalce za izbor inovativnih in učinkovitih dobrih praks.

Vsi sodelujoči v projektu pričakujemo, da bomo s projektom prispevali k povečanju izvajanja ukrepov za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu v slovenskih delovnih organizacijah ter posledično k izboljšanju zdravja prebivalstva, zvišanju skrbi za zdravje in zmanjšanju rabe zdravstvenih storitev.

Prva vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu bo medijsko dobro podprta. Projektu pa bo s svojim častnim pokroviteljstvom dodaten ugled, težo in verodostojnost zagotovila ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak.

Projektni partnerji:

  • Združenje delodajalcev Slovenije
  • Štajerska gospodarska zbornica
  • Regionalna gospodarska zbornica Celje
  • Pomurska gospodarska zbornica
  • Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica
  • Primorska gospodarska zbornica
  • Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine
  • Sindikat novinarjev Slovenije

Projekt »Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice