Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije zdravja na delovnem mestu

Združenje delodajalcev Slovenije je v mesecu juliju 2015 v sodelovanju s Štajersko gospodarsko zbornico pričelo izvajati projekt »Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije zdravja na delovnem mestu«. Projekt je bil izbran na javnem razpisu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015-2016.

Projekt je namenjen vzpostaviti inovativne spletne platforme, ki bo delodajalcem nudila konkretna orodja, enostavna za uporabo. Preko spletne platforme bodo lahko delodajalci dostopali do interaktivnega spletnega orodja, ki bo delodajalcem v pomoč in strokovno podporo v vseh fazah načrtovanja promocije zdravja na delovnem mestu. Prav tako bo uporabnikom spletne platforme dostopna baza primerov domačih dobrih praks s področja promocije zdravja na delovnem mestu ter strokovno-informativno gradivo s področja zdravja pri delu. Delodajalcem bosta na voljo tudi strokovna pomoč in podpora pri reševanju konkretnih vprašanj s področja promocije zdravja na delovnem mestu v obliki telefonskih in e-svetovanj.

Omenjene aktivnosti bodo opolnomočile slovenske delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov promocije zdravja na delovnem mestu ter posledično krepitev telesnega in duševnega zdravja zaposlenih ter zmanjšanje absentizma, prezentizma in fluktuacije v slovenskih podjetjih.

Več informacij o projektu najdete na: www.zdrav-na-delu.si

 

 

Projekta »Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu« in »Razvoj interaktivnega spletnega orodja za delodajalce za načrtovanje, izvajanje in evalvacijo ukrepov s področja promocije zdravja na delovnem mestu« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice