Zvišanje povračil stroškov v zvezi z delom v dejavnosti kmetijske in živilske industrije

V Uradnem listu RS št. 94/2022 z dne 13. 7. 2022 je objavljen Aneks št. 1 k Tarifni prilogi Kolektivne pogodbe za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije, ki začne veljati prvi dan naslednjega meseca po objavi. 

V Tarifni prilogi se zvišuje višina povračil stroškov v zvezi z delom, in sicer prehrana med delom in prevoz na delo in z dela

1. PREHRANA MED DELOM 

Če delodajalec delavcu ne zagotovi prehrane med delom, delavcu pripada povračilo stroškov za prehrano med delom v višini 5,50 € na dan.

Če je prehrana organizirana in delavec iz utemeljenih razlogov takega obroka ne more uživati, delavcu pripada povračilo stroškov za prehrano med delom v višini 5,50 € na dan.

2. PREVOZ NA DELO IN Z DELA 

Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela znaša 100% cene javnega prevoza.

Če ni možnosti javnega prevoza, pripada delavcu povračilo stroškov prevoza na delo in z dela v višini 0,18 € za vsak poln kilometer med prebivališčem in mestom opravljanja dela.

_________________________________________________________________________________

Vse objave omenjene kolektivne pogodbe z aneksi so zbrane na spletni strani ZDS.

 

 

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice