Zavod RS za zaposlovanje obvešča

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da na interventnem ukrepu povračila nadomestila plače delavcem odsotnih zaradi odrejene karantene ali iz razloga višje sile zaradi izredno velikega obsega prejetih vlog ne morejo vseh zadev obravnavati v predvidenem času, zato prihaja do zamud pri reševanju vlog in pripravi pogodb za tiste, katerim je bila z odločbo že priznana pravica do povračila.

Od sprejetja PKP 4 so za povračilo nadomestila odrejene karantene oziroma uveljavljanja višje sile prejeli približno 54.000 vlog, samo v mesecu januarju (do 11. januarja 2021) so na podlagi PKP 7 prejeli 7.202 vlog za 14.044 oseb iz tega naslova.

Zavod si prizadeva, da bi čim prej rešili prejete vloge, saj se zavedajo, kako nujno je za delodajalce čim prejšnje izplačilo, prav zato organizacijo dela vsakodnevno prilagajajo obstoječim razmeram.

Vir: ZRSZ, https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/veliko-prejetih-vlog-za-karanteno-in-visjo-silo, 12.1.2021.

 

Zavod RS za zaposlovanje obvešča tudi, da je oddaja zahtevkov za izplačilo subvencije skrajšanja polnega delovnega časa možna tudi za december. 

Oddaja zahtevkov je možna od ponedeljka 11. januarja. Delodajalci, ki vam je bila s sklepom priznana pravica do subvencioniranja skrajšanja polnega delovnega časa in ste z ZRSZ podpisali pogodbo o dodelitvi subvencije, lahko oddate zahtevke za izplačilo tudi za december.

► Zahtevke predložite na Portalu za delodajalce

Pred potrditvijo vašega zahtevka za izplačilo bo ZRSZ preveril, ali ste pri FURS-u oddali obrazce iREK za posamezen mesec za vse tiste zaposlene, za katere želite uveljavljati subvencijo.

Vir: ZRSZ, https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/oddaja-zahtevkov-za-izplacilo-subvencije-mozna-tudi-za-december, 11.1.2021.  

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice