Znani so prejemniki slovenske nagrade za družbeno odgovornost HORUS 2018

13.12.2018 so v Mariboru podjetjem, organizacijam in posameznikom že desetič zapored podelili nagrade Horus.

Nagrade in priznanja podeljujeta IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji projekta med katerimi je tudi Združenje delodajalcev Slovenije. S tem projektom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij in posameznikov k družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju. Častni pokrovitelj nagrade je Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije.

Nagrada Horus je del nacionalne strategije osveščanja za več družbene odgovornosti, ki jo na ta način izvajajo številna strokovno-interesna združenja v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovenskim društvom za odnose z javnostmi.

Člani ocenjevalne komisije nagrade Horus 2018 so bili razdeljeni v več podskupin in v dva kroga ocenjevanja. Vloge je v vsakem krogu ocenjevalo šest strokovnjakov, skupaj jih je bilo dvanajst, predsednica Ocenjevalne komisije je bila mag. Natalie C. Postružnik.

Med finaliste nagrade HORUS 2018 so se uvrstili vsi kandidati, ki so dosegli vsaj 51 % vseh možnih točk v prvem krogu ocenjevanja. Zmagovalcev razpisa za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018 v posameznih kategorijah po izboru ocenjevalne komisije (2. krog ocenjevanja) je bilo več.

V kategoriji Horus za strateško celovitost pravne osebe je med majhnimi neprofitnimi podjetji nagrado prejelo podjetje Zaposlitveni center Avantus d.o.o.. V kategoriji majhna profitna podjetja je nagrado prejelo Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o.. Finalisti v tej kategoriji so bili še Prohit d.o.o., Mega M d.o.o. in Zeus d.o.o..

Nagrado za projekt je v kategoriji majhna neprofitna organizacija prejelo podjetje Zaposlitveni center Avantus d.o.o.. Finalist v tej kategoriji je bila še Filozofska fakulteta Univerze v Mariboru, Mednarodni center za ekoremediacije.

V kategoriji velika neprofitna organizacija je za projekt nagrado prejela Planinska zveza Slovenije (Odbor "Planinstvo za invalide/OPP"), v kategoriji majhna profitna organizacija pa SAP d.o.o..

Splošna posebna priznanja sta prejela Marjan Videnšek iz društva Preporod ter mag. Danilo Burnač iz javnega podjetja Mariborski vodovod d.d..

V kategoriji posebna priznanja – novinar je nagrado Horus 2018 prejela Edita Cetinski Malnar, Oddaja Prava ideja, RTV Slovenija.

Podjetniku s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. o svetu nagrada letos ni bila podeljena, za finalista pa je priznanje prejel Mark Pahulje iz Kanade.

Nagrado Horus podeljujeta Inštitut za razvoj družbene odgovornosti - IRDO in PRSS - Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi partnerskimi organizacijami in podpornimi partnerji kot so Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in drugi. Projekt sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter Urad RS za mladino. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice