Znani so finalisti za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2021

15.11.2021 je z ocenjevanjem zaključila skupina strokovnjakov 1. kroga ocenjevanja za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021. Za nagrado Horus 2021 se poteguje devet pravnih oseb in posameznikov in včeraj so prav vsi postali finalisti.

Med finaliste so se uvrstili naslednji kandidati: za Strateško nagrado Horus 2021 sta v kategoriji profitnih pravnih oseb finalista Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o. in Nova kreditna banka Maribor d.d.. V kategoriji Priznanje za projekt so med profitnimi pravnimi osebami finalisti Press Clipping d.o.o., Primera skupina d.o.o. in SSI Schaefer d.o.o., v kategoriji neprofitnih pravnih oseb pa VDC Polž Maribor. V kategoriji Posebno priznanje - splošno so finalisti vsi trije kandidati in sicer: Nataša Grom Jerina, Kulturno izobraževalno društvo PiNA ter izr. prof. dr. Marjan Skalicky, dr. med.

Ocenjevanje sicer poteka v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste so morali kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. Če jih ne zberejo, niso upravičeni do priznanja oz. nagrade, ne glede na število kandidatov v kategoriji. Med finaliste so se včeraj uvrstili vsi kandidati. V 2. krogu ocenjevanja bodo ocenjevalci na podlagi statističnih ocen izbrali zmagovalce. Podelitev nagrad Horus 2021 bo 10. decembra 2021 potekala virtualno.

Člani ocenjevalne komisije nagrade Horus 2021 so bili razdeljeni v več podskupin. Skupaj je vloge v prvem krogu ocenjevalo 6 strokovnjakov. Ocenjevanje komisije prvega kroga je potekalo od 5. novembra do 14. novembra 2021, neodvisno (brez predhodnega vedenja ocenjevalcev o sestavi ocenjevalne komisije in rezultatih drugih ocenjevalcev). Delo ocenjevalne komisije drugega kroga ocenjevanja poteka od 14.11.2021 do 29.11.2021, prav tako neodvisno. Zmagovalce bodo določile ocene ocenjevalcev iz 2. kroga ocenjevanja.

Razpis za nagrado Horus je bil 2. julija 2021 objavljen trinajstič zapored, nanj pa je do 29. oktobra, ko se je razpis zaključil, prispelo devet vlog. Z razpisom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2021 podeljuje IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji. Nagrado sofinancirajo prijavitelji ter Urad RS za mladino. Podporni partnerji so: PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica, Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Združenje socialna ekonomija Slovenije in drugi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji ter Urad RS za mladino.

Več o nagradi si lahko preberete na njihovi spletni strani www.horus.si

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice