ZDS na pragu predsedovanja Slovenije EU gostilo srečanje Council of Presidents BusinessEurope

Preko spletne platforme je 4. junija 2021 potekal najvišji dogodek evropske poslovne skupnosti, zbrane v okviru BusinessEurope, Council of Presidents, ki ga je gostilo Združenje delodajalcev Slovenije ZDS na pragu predsedovanja Slovenije EU.

Predsednik Vlade RS, Janez Janša je kot osrednji gost srečanja čestital evropski poslovni skupnosti in gospodarstvu, ki se uspešno sooča z izzivi, ki jih je postavila Covid pandemija, kar kaže na večjo odpornost gospodarstva, kot smo sprva predvidevali. Sredstva, ki so bila in so še zagotovljena za okrevanje, kažejo rezultate.

Predsednik Vlade RS je predsednikom evropskih delodajalskih organizacij predstavil tudi prioritete slovenskega predsedovanja EU.
Ob koncu uvodnega nagovora je izrazil optimizem, da smo na poti okrevanja ter poudaril pomen zdravega in konkurenčnega gospodarstva, ki bo ustvarjalo nova delovna mesta, investiralo v vseživljenjsko učenje. Poudaril je tudi nujnost vključenosti evropske poslovne skupnosti v razpravah o prihodnosti Evropske unije.

Predsednik ZDS, Trobis Marjan je v uvodni razpravi Predsedniku Vlade zastavil vprašanje glede stroge okoljske politike v EU in vloge slovenskega predsedovanja ob oblikovanju evropske okoljske politike. Predsednik Vlade RS je vprašanje ocenil kot eno izmed ključnih, in sicer zelena tranzicija in digitalizacijo bodo v ospredju slovenskega predsedovanja.

Po razpravi predsednika Vlade RS s člani BusinessEurope je zbrane nagovoril podpredsednik Evropske komisije, Valdis Dombrovskis.

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice