ZDS na Ekonomsko socialnem svetu o PKP3 in preklicu epidemije

Generalni sekretar ZDS je danes na Ekonomsko socialnem svetu na Brdu pri Kranju pozdravil preklic epidemije novega koronavirusa, a hkrati opozoril, da bodo ukrepi za blažitev posledic in ponoven zagon gospodarstva potrebni še nekaj časa.

Združenje delodajalcev Slovenije ob preklicu epidemije poudarja, da ne smemo priti v položaj po 1. juniju, ko novih ukrepov še ne bo, stari pa ne bodo več veljali. To bi pomenilo veliko škodo za gospodarstvo. ZDS pričakuje, da bo ob končanju epidemije že sprejet tretji paket protikoronskih ukrepov, saj bo izziv ponovno zagnati gospodarstvo in priti nazaj na raven izpred epidemije. Za to bo potreben tretji paket in morda še četrti in peti.

V Združenju delodajalcev si bomo prizadevali, da bo tako skozi socialni dialog kot skozi razgovore s predsednikom vlade in ministri prišlo tudi do tretjega paketa ukrepov, v katerem ne pričakujemo le subvencioniranja skrajšanega delovnega časa, pač pa še vrsto drugih ukrepov, med njimi tudi takšnih, ki vlade nič ne stanejo, delodajalcem pa bi zelo pomagali (npr. odreditev letnega dopusta, olajšanje dela na domu itd.)

ZDS bo v ponedeljek nadaljevalo delo v delovni skupini za pripravo končnega zakonskega besedila pred obravnavo na seji Vlade RS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice