Združenje delodajalcev Slovenije poziva vse predstavnike politike k odgovornemu in enotnemu prispevku k reševanju zdravstvene in ekonomske krize kot posledice pandemije

Izjava za javnost Združenja delodajalcev Slovenije:

ZDRUŽENJE DELODAJALCEV SLOVENIJE POZIVA VSE PREDSTAVNIKE POLITIKE K ODGOVORNEMU IN ENOTNEMU PRISPEVKU K REŠEVANJU ZDRAVSTVENE IN EKONOMSKE KRIZE KOT POSLEDICE PANDEMIJE

V času polnega razmaha epidemije Covid-19 in posledične največje zdravstvene in gospodarske krize v zadnjih 70 letih, ki jo doživljamo v Sloveniji, Združenje delodajalcev Slovenije poziva vse politične predstavnike k odgovornemu in enotnemu ravnanju, ki je edina pot do rešitev v korist tako državljanom, zdravstvenemu sistemu in gospodarstvu.

Politična stabilnost v državi je eden izmed temeljnih gabaritov vseh sistemov v državi: zdravstvenega, socialnega, … hkrati pa tudi pogojev poslovanja gospodarstva. V največji krizi v zadnjih 70 letih, ki je posledica pandemije in je zarezala v vsa področja (zdravstveno, socialno, ekonomsko …), delodajalci menimo, da je skrajni čas za poenotenje vseh deležnikov s skupnim ciljem izhoda iz krize.

Zavedamo se, da je Vlada RS v zadnjih mesecih z ukrepi iz protikoronskih paketov uspešno prispevala k ohranitvi velikega dela delovnih mest v gospodarstvu, s tem pa vzdrževala socialno varnost in hkrati preprečevala zlom zdravstvenega sistema. Združenje delodajalcev Slovenije je v vseh paketih interventne zakonodaje kot socialni partner aktivno in konstruktivno sodelovalo v iskanju rešitev.

Niso pa dovolj le napori posameznih deležnikov v iskanju skupnih rešitev, kjer pa se nato vršijo dvomi in pritiski, ki vlivajo nezaupanje v sprejete ukrepe, temveč je nujna enotnost in podpora vseh deležnikov za uspešno prebroditev  krize. Zato na Združenju delodajalcev Slovenije pozivamo vse politične stranke in njihove predstavnike, da so v tako zahtevnih časih v dobro državljanov, zdravstvenega sistema in gospodarstva v svojih ravnanjih odgovorni in enotni. Politična nestabilnost namreč ne pušča za seboj zgolj političnih posledic, temveč posledice na državljanih, podjetjih in vseh sistemih, ki jih v tem trenutku neumorno skušamo obdržati pri močeh.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice