Obveščamo Vas, da je Zavod za zaposlovanje na svoji spletni strani objavil novico v povezavi z zaposlovanjem delavcev iz Srbije: - Prvega septembra 2019 se je pričel izvajati Sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Sloveniji in Protokol о izvajanju Sporazuma med slovensko in srbsko vlado o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v naši državi (BRSZD).

Delodajalec v postopku zaposlitve delavca iz Republike Srbije je skladno s 5. členom protokola dolžan pristojnemu nosilcu države izvora, to je Nacionalni službi za zapošljavanje, posredovati enostransko podpisano pogodbo o zaposlitvi (v obeh jezikih). Delavec pogodbo o zaposlitvi podpiše pri nosilcu NSZ v Republiki Srbiji. Predlagamo, da delodajalci upoštevajo in podpišejo vzorec dvojezične pogodbe o zaposlitvi - v prilogi desno ali na spletni strani ZRSZ

Ključne informacije vezane na zaposlitev državljana Srbije najdete na spletni strani zavoda: https://www.ess.gov.si/delodajalci/zaposlovanje_in_delo_tujcev/zaposlovanje-delavcev-iz-srbije

Sorodne novice

Zaposlovanje državljanov Srbije po novem

V Uradnem listu RS – Mednarodne pogodbe, z dne 14.6.2019, je bil objavljen Zakon o ratifikaciji Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Republiki Sloveniji in Protokola o izvajanju Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Srbije o zaposlovanju državljanov Republike Srbije v Republiki Sloveniji.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice