Z novim letom je vodenje Združenja delodajalcev Slovenije prevzel Miro Smrekar

Po skoraj petnajst letih se je s položaja generalnega sekretarja Združenja delodajalcev Slovenije poslovil Jože Smole, z januarjem 2023 pa je vodenje Združenja prevzel Miro Smrekar, dolgoletni član organov ZDS ter dosedanji podpredsednik ZDS.

Spoštovani člani Združenja delodajalcev Slovenije!

V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da me je Upravni odbor ZDS imenoval za novega generalnega sekretarja. Delo in sprejete odgovornosti mi predstavljajo izziv in motiv. Vse kar bomo naredili, bomo naredili skupaj s sodelavci ZDS in vsemi člani. Čutim odgovornost do vsakega in vseh članov! Pri svojem delu bom povezoval vse člane in tudi druge delodajalske organizacije s ciljem, doseči razvojno in družbeno odgovorno poslovno okolje, ki bo omogočalo, da vsak delodajalec in posameznik dosežeta svoje najboljše.
Okolje, v katerem delujejo delodajalci, se v zadnjih letih in še posebej v Sloveniji spreminja zelo hitro. Vsi se moramo znati hitro prilagajati na kratkoročne vplive, a vendarle imeti v očeh dolgoročno stabilnost in trajnostno naravnanost. Prepričan sem, da lahko s svojimi znanji, izkušnjami in veščinami pripomorem  v tem procesu iskanja najboljših rešitev.
Zakaj sem se odločil pridružiti ekipi ZDS?
Enostavno - prvič zato, ker ima ZDS tako poslanstvo, da se takoj poistovetim z njim, in drugič, ker je organizacija ZDS odlična. ZDS sem spremljal več kot 20 let, zadnjih 10 let sem aktivno sodeloval kot podpredsednik. 
ZDS sestavljate različni člani, tako po panogi, kot po velikosti, lastniški strukturi … Ena izmed glavnih odgovornosti ZDS in mene je, da se sliši vsakega člana. Da ima vsak član možnost izraziti svoje prepričanje, potrebe in želje. Zato bom na voljo vsakemu izmed vas, da me kontaktira. V največje veselje mi bo, če vas bom lahko tudi osebno obiskal. 
Z angažiranjem vseh članov, delom vseh zaposlenih v ekipi ZDS nam bo še naprej uspevalo to, kar smo že do sedaj: »Vodilna delodajalska organizacija, ki strokovno, argumentirano in transparentno skrbi za vzpodbudno delodajalsko okolje!«
Vsem želim, da se izpolnijo vse želje in načrti za 2023, tako na poslovni kot osebni ravni!


Miro Smrekar, generalni sekretar ZDS

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice