Vprašalnik na temo "Statusa zaradi spodbujanja prostovoljnega izpolnjevanja obveznosti"

Na Fakulteti za upravo Univerze v Ljubljani raziskujejo področje javnih financ oz. obdavčitve in tako tudi potencial posebnega statusa. Na povezavi najdete vprašalnik na temo »Statusa zaradi spodbujanja prostovoljnega izpolnjevanja obveznosti« (v nadaljevanju posebni status), ki ga ureja Uradni list RS, št. 75/15. Posebni status zavezancem ponuja možnost tesnejšega sodelovanja s Finančno upravo RS, kar je eden od sodobnejših pristopov k pobiranju davkov.

Združenje delodajalcev Slovenije kot partner v raziskavi vabi člane ZDS k izpolnjevanju ankete. Anketa je namenjena srednjim in velikim podjetjem, saj je status prostovoljnega izpolnjevanja davčnih obveznosti po 99. členu Zakona o finančni upravi omogočen le slednjim.

Rezultati ankete bodo uporabljeni izključno v znanstveno raziskovalne namene, pri čemer bodo odgovori obravnavani popolnoma anonimno.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje!

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice