Vabljeni na konferenco o izzivih in rešitvah trajnostne mobilnosti

 

Logotip MKRR prelomljen SLO barvni 4  Smartmove EEAGrants logo4

 

 

Se ukvarjate s področjem trajnostne mobilnosti? Potem ne zamudite enega najpomembnejših dogodkov dne 23. aprila 2024 v Kopru! Predstavljene bodo ključne ugotovitve kar petih projektov, ki so prispevali k napredku trajnostne mobilnosti pri nas.

Aktivnosti petih projektov so obsegale vse od postavitve modela upravljanja mobilnosti na regionalni ravni do izdelave mobilnostih načrtov za velike zaposlovalce, kot so UKC LJ, BTC, IKEA Slovenija, SB NM in za območja posebnega pomena, kot sta Predjama (s Postojnsko jamo) in Krajinski park Ljubljansko Barje, v Škofji Loki pa so se lotili izboljšanja mobilnosti znotraj industrijske cone. Projektom ReMOBIL, SmartMOVE, Trata 2.1, Predjama Sustainable in Salomon je poleg podobnih izzivov skupno to, da jih ob slovenski udeležbi financirajo države Norveška, Islandija in Liechtenstein. Priložnosti primerno bo udeležence uvodoma nagovorila tudi veleposlanica Kraljevine Norveške.

Na kratko bodo predstavljene ugotovitve dveh regionalno relevantnih projektov, ReMOBIL – REgionalni centri MOBILnosti in SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost. Na dveh panelnih razpravah se bomo dotaknili izzivov, dobrih praks in smiselnih rešitev na področju mobilnosti. Prva bo izrisala učinkovito pot do sodelovanja občin, regij in države pri upravljanju mobilnosti v smeri večje trajnosti, v drugi pa bodo spregovorili predstavniki različnih ustanov – od bolnišnice do turistične znamenitosti – o tem, kako s pomočjo mobilnostnih načrtov večji generatorji prometa spreminjajo sliko mobilnosti.

Dogodek bo potekal od 10. do 14. ure in vključuje kosilo. Program dogodka si lahko ogledate tukaj oz. s klikom na datoteko v levem kotu.

K udeležbi je vabljena vsa strokovna in zainteresirana javnost.

Dogodek soorganizirajo partnerji projektov ReMOBIL in SmartMOVE. Dogodek je brezplačen, obvezna pa je prijava tukaj.

Za več informacij se lahko obrnete na heidi.olenik@rrc-kp.si.

Da bo srečanje še bolj trajnostno, vljudno vabljeni, da vas na lokacijo pripelje organizirani skupinski prevoz GoOpti. Na povratni prevoz se lahko prijavite tukaj.

Vljudno vabljeni.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice