Vabljeni k sodelovanju v nagradi Družbeno odgovorne sinergije

Podjetja in organizacije pozor! Vabimo vas, da pokažete svoje družbeno odgovorne aktivnosti in projekte ter sodelujete v nagradi Družbeno odgovorne sinergije. Mreža za družbeno odgovornost Slovenije, skupaj s pridruženimi partnerji organizira že četrto podelitev nagrade družbeno odgovornih podjetniških praks oz. nagrado Družbeno odgovorne sinergije.

Z nagrado želimo opozarjati na pomen medsektorskega delovanja ter dialoga med različnimi deležniki, predvsem med podjetji in neprofitnimi deležniki. Družbeni in okoljski izzivi namreč zahtevajo celovit pogled na svet, inovacije in vključenost različnih deležnikov pri razumevanju teh izzivov ter iskanju rešitev. Če predpostavimo, da gospodarstvo predstavljajo profitno usmerjena podjetja, ki rešujejo ekonomske, tehnološke in druge izzive, pa organizacije civilne družbe, kot tudi javne ustanove, v prvo vrsto postavljajo predvsem družbene in okoljske cilje. Oboji imajo določeno znanje in vedenje, uspešno povezovanje, poslušanje in izmenjava znanj z obeh strani pa bi lahko privedli do prepoznavanja ter učinkovitega naslavljanja trajnostnih izzivov oz. prispevanja k ciljem trajnostnega razvoja. Z nagrado želimo ozavestiti pomembnost skupnega delovanja vlad, civilne družbe in zasebnega sektorja, kar je cilj 17 znotraj Ciljev trajnostnega razvoja.

Rok za prijavo: 25. oktober 2021. Prijavna dokumentacija vam je na voljo na spletni strani nagrade Družbeno odgovorne sinergije.

Za vsa morebitna vprašanja ali ostale informacije vam je na razpolago Lucija Glavič, Ekvilib Inštitut, lucija@ekvilib.org, 01/430 37 51.

Kdo se lahko prijavi? Podjetje skupaj z neprofitnim partnerjem s katerim imata skupni družbeno odgovoren projekt. Kaj to pomeni? Sodeluje vaše podjetje s kakšno nevladno organizacijo, lokalnim društvom, javno, izobraževalno ali drugo institucijo? Ste nevladna organizacija, ki sodeluje s podjetjem? Potem ste na pravem mestu.

Spopadanje z družbenimi in okoljskimi izzivi zahteva celovit pogled na svet, inovacije ter vključenost različnih deležnikov. Le sodelovanje lahko privede do pravega razumevanja in iskanja učinkovitih rešitev. Če predpostavimo, da gospodarstvo predstavljajo profitno usmerjena podjetja, ki se osredotočajo na ekonomske, tehnološke in druge izzive, pa organizacije civilne družbe, kot tudi javne ustanove, na prvo mesto postavljajo okoljski ali družbeni neprofitni cilj. Vsak lahko na svojem področju prispeva določeno strokovno znanje in vedenje, hkrati pa lahko uspešno povezovanje, poslušanje in izmenjava znanj z obeh strani privedejo do prepoznavanja ter učinkovitega naslavljanja trajnostnih izzivov z namenom doseganja ciljev trajnostnega razvoja. Z nagrado želijo organizatorji ozavestiti pomembnost skupnega delovanja vlad, civilne družbe in zasebnega sektorja, kar je v dokumentu Združenih narodov Cilji trajnostnega razvoja opredeljeno kot cilj številka 17.

Več o preteklih zmagovalcih si lahko preberete na spletnih povezavah:
https://www.mdos.si/arhiv-eunagrada/ in https://www.mdos.si/nagrada-2018/

Nosilec nagrade je Mreža za družbeno odgovornost Slovenije. Nagrada poteka v okviru projekta CE Responsible.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice