Ukrepi SID banke za ublažitev finančnih posledic širjenja virusa SARS-CoV2 v gospodarstvu

SID banka je pripravila paket ukrepov v podporo ublažitve finančnih posledic širjenja virusa SARS-CoV2 na gospodarstvo. Ukrepi so osredotočeni na podjetja, ki se neposredno soočajo z negativnimi posledicami širjenja virusa SARS-CoV2 ter na podjetja, ki potrebujejo likvidnost za zagotavljanje ponudbe proizvodov in storitev. Pri tem bodo z vzpostavitvijo jasnih meril zagotovili, da sredstev ne bodo prejela podjetja, ki bi trenutno situacijo želela izkoristiti za reševanje morebitnih že nastalih težav, ki niso povezana s posledicami širjenja virusa SARS-CoV2.

Za ublažitev posledic širjenja virusa SARS-CoV2 na gospodarstvo je SID banka pripravila hitre ukrepe v okviru programov neposrednega financiranja in financiranja v okviru posojilnih skladov ter programov, ki se izvajajo preko poslovnih bank in hranilnic. Upoštevaje urgentnost ukrepov, odločitve Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Vlade Republike Slovenije bodo ti ukrepi podjetjem na voljo v roku enega oz. najkasneje v štirih tednih.

Za podjetja, ki so že stranke SID banke in bodo predložila dokazila o škodi (npr. upad ali odpoved naročil po določenem datumu, ostala verodostojna dokazila ipd.), bodo prilagodili tudi presojo izpolnjevanja finančnih zavez, zavarovanj in moratorijev.

Več podrobnosti o predvidenih ukrepih je dostopnih na spletni strani SID banke in v pripetem dokumentu.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice