Srečanje CEE iniciative v Sloveniji

Na rednem polletnem srečanju so se zbrali generalni sekretarji delodajalskih in industrijskih združenj iz Avstrije (IV), Madžarske (MGYOSZ), Slovaške (RUZ), Češke Republike (SP), Hrvaške (HUP) in Slovenije (ZDS), ki delujejo v okviru srednje evropske iniciative – CEE Federations Initiative.LOGO2

Na srečanju, ki ga je v Portorožu od 6. do 7. junija 2019 gostilo Združenje delodajalcev Slovenije, so visoki predstavniki združenj predstavili trenutne politične in ekonomske razmere v državah, članicah iniciative. Posebno pozornost in razpravo so namenili še:

  • rezultatom evropskih volitev in vpliv le-teh na pogoje za gospodarstvo v prihodnje,
  • Industrijski politiki 2.0,
  • delovnem programu evropskega socialnega dialoga za obdobje 2019-2020.

V razpravi so se strinjali, da je potrebno nadaljnje sodelovanje in ukrepanje za zaščito interesov gospodarstva vključenih držav na ravni EU.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice