Sprememba pogojev za vstop v Slovenijo

V Uradnem listu RS, št. 7/2022 z dne 14.1.2022 je bil objavljen Odlok o spremembi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19.

Odlok začne veljati 17. januarja 2022.

Zaradi skrajšanja trajanja karantene na domu z deset na sedem dni je črtana možnost predčasne prekinitve karantene z negativnim testom PCR. Oseba, ki jo policija ob vstopu v Slovenijo napoti v karanteno na domu, torej karantene ne more več predčasno prekiniti z negativnim testom PCR in traja polnih sedem dni.

Vir: Vlada RS, spletna objava, 14.1.2022.

Sorodne novice

Dodatne omejitve na meji zaradi različice omikron

Odlok, ki je začel veljati 27.11.2021, določa desetdnevno karanteno pri vstopu v Slovenijo za osebe, ki imajo prebivališče v državah ali na območjih, kjer je bila ugotovljena prisotnost različice virusa B.1.1.529, ali so se v 14 dneh pred vstopom v Slovenijo zadrževale v teh državah ali na teh območjih.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice