Sprememba javnih povabil za Usposabljanje na delovnem mestu pri delodajalcih

21. avgusta je Zavod RS za zaposlovanje objavil spremembe pri štirih aktualnih javnih povabilih: Usposabljanje na delovnem mestu 2019 (UDM), Usposabljanje na delovnem mestu – mladi 2019 (UDM – mladi), Usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito 2018/2019 (UDM za osebe z mednarodno zaščito) ter Delovni preizkus 2018/2019 (DP).
Spremembe bodo pomenile višji znesek upravičenih stroškov za delodajalca, ki usposablja brezposelno osebo na delovnem mestu: dosedanjih 370 EUR za 2-mesečno usposabljanje se spremeni v 526 EUR, 493 EUR za 3-mesečno usposabljanje pa v 732 EUR.

Novo je tudi to, da se v programa UDM in UDM – mladi lahko vključijo brezposelni takoj po prijavi pri Zavodu (prej so morali biti prijavljeni najmanj 3 mesece), prav tako se lahko osebe iz socialne aktivacije vključijo v usposabljanje že po vključitvi v program socialne aktivacije in ne več šele po zaključku tega programa.

Po novem usposabljanja na delovnem mestu trajajo enotno 3 mesece, izjemoma – kadar tako odločimo na Zavodu – lahko trajajo 2 meseca (npr. pri usposabljanju na enostavnih, nezahtevnih ali manj zahtevnih delovnih mestih). Pri UDM – mladi tudi ni več pogoja, da se lahko v 3-mesečno usposabljanje vključijo samo iskalci prve zaposlitve.

Več sredstev je na razpolago tudi za izvedbo javnih povabil UDM osebe z mednarodno zaščito in za DP. Poleg tega se z objavljeno spremembo poveča mesečni strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca za izvajanje UDM za osebe z mednarodno zaščito z 250 EUR na 373 EUR, pri DP pa se strošek izvedbe usposabljanja za udeleženca z 206 EUR poveča na 278 EUR.

Vse spremembe povabil bodo veljale za vse ponudbe, prejete od 22.8.2019.

Več informacij na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.

 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice