Spodbujanje zaposlovanja brezposelnih na zelenih delovnih mestih

Zavod RS za zaposlovanje je 20.1.2020 objavil javno povabilo delodajalcem za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih.

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, ki lahko prispeva tudi k spodbujanju aktivnosti brezposelnih. 

Povabilo je odprto do porabe sredstev, najdlje do 30. 6. 2021. Na voljo je skupaj 1,5 milijona EUR, ki jih zagotavlja Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe. Predvidena je subvencionirana zaposlitev 190 brezposelnih iz vse Slovenije.

Delodajalci, ki izpolnjujejo pogoje javnega povabila, za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu lahko prejemajo mesečno subvencijo 340 EUR. Izplačuje se lahko največ 24 mesecev. Delovno razmerje morajo skleniti za nedoločen čas.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Ponudbo za subvencionirano zaposlitev na zelenih delovnih mestih oddajo elektronsko na portalu ZRSZ za delodajalce.

Kandidirati ne morejo gospodarske družbe, ki so v 100-odstotni lasti Republike Slovenije, delodajalci, ki poslujejo v sektorju S.13 – Država, in delodajalci, ki poslujejo v sektorju S.15 – Nepridobitne institucionalne storitve gospodinjstvom, razen, če poslujejo kot društvo, združenje, ustanova, zavod ali mladinski svet.

Pogoji za kandidiranje in merila o tem, kaj sodi k zelenim delovnim mestom, so podrobneje opredeljeni v javnem povabilu. 

Več informacij: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/spodbujanje-zaposlovanja-brezposelnih-na-zelenih-delovnih-mestih.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice