Spletni seminar: Kako do sredstev za pridobitev certifikata Družbeno odgovoren delodajalec

Odgovorno poslovanje ter odgovornost do zaposlenih je danes pomembnejša kot kadarkoli. Ekvilib Inštitut je skupaj s partnerji Združenjem delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije in Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije razvil nov certifikat, ki temelji na načelih in bistvenih vsebinah standarda za družbeno odgovornost ISO 26000.

Februarja 2020 je bil objavljen Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve pristopnega certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« iz sredstev Evropskega socialnega sklada v letu 2020.

Za vse zainteresirane prijavitelje bo 28. 5. 2020 ob 10. uri potekal spletni seminar, kjer bomo predstavili certifikat in možnosti pridobitve sofinanciranja. Prijave na spletni seminar sprejemamo tukaj. Nekaj dni pred spletnim seminarjem boste prejeli natančna navodila za prijavo na seminar preko aplikacije Zoom.

Pridobitev certifikata je revizorski in svetovalno-analitični postopek, ki ima funkcijo ocenjevanja ter svetovanja delodajalcem, katera orodja uporabljati za boljše upravljanje na področju zaposlenih s poudarkom na štirih področjih certifikata:

  • Področje 1 – Izvajanje aktivnosti za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj
  • Področje 2 – usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja
  • Področje 3 – medgeneracijsko sodelovanje
  • Področje 4 – pomen zdravja na delovnem mestu

Od februarja 2020 je mogoče pridobiti sredstva Evropskega socialnega sklada, ki v celoti krijejo pridobitev pristopnega certifikata za 100 podjetij in organizacij v letošnjem letu.

Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani certifikata www.certifikatdod.si.

Za več informacij o certifikatu in prijavi nam pišite na lan.wudler@zds.si.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice