Združenje delodajalcev Slovenije poziva svoje člane, da izmed svojih zaposlenih predlagajo kandidate za sodnike porotnike delovnih in socialnih sodišč. Z izvolitvijo sodnikov porotnikov bomo prispevali k uravnoteženemu vplivu delodajalcev in sindikatov na delo sodišč in njihovo neodvisnost.

V Uradnem listu št. 73/2020 z dne 20. 05. 2020 je bil objavljen Razpis volitev sodnikov porotnikov delovnih in socialnih sodišč. Združenje delodajalcev Slovenije je upravičen predlagatelj kandidatov za sodnika porotnika na strani predstavnikov delodajalcev.

Združenju delodajalcev Slovenije pripada 142 mest sodnikov porotnikov, od tega za Delovno sodišče v Celju 22 mest, za Delovno sodišče v Kopru 20 mest, za Delovno in socialno sodišče v Ljubljani 61 mest in Delovno sodišče v Mariboru 39 mest.

Volitve sodnikov porotnikov delovnih in socialnih sodišč so razpisane 21. septembra 2020. Mandat sodnikov porotnikov traja 5 let in so lahko ponovno izvoljeni.

Kandidat mora izpolnjevati pogoje 42. člena Zakona o sodiščih - da je državljan Republike Slovenije, ki je dopolnil trideset let starosti, ki ni bil pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, in ki je zdravstveno ter osebnostno primeren za udeležbo pri izvajanju sodne oblasti ter aktivno obvlada slovenski jezik.

Če želite v vašem podjetju predlagati kandidata, PODROBNO IN NATANČNO izpolnite priložen obrazec in original pošljite po navadni pošti na naslov Združenja delodajalcev Slovenije ZDS (sodniki porotniki), Dimičeva 9, 1000 Ljubljana, najkasneje do srede, 1.7.2020.

Postopek izbire bo voden tako, da bodo imele prednost kandidature, ki bodo na naslov ZDS prispele prve, upoštevali pa bomo tudi regionalno opredelitev sodišča in prosta mesta na posameznem sodišču.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Majo Ceglar Ključevšek, tel.: 01/563-48-92, e-naslov: maja.kljucevsek@zds.si.

Za sodelovanje se vam zahvaljujemo.

Združenje delodajalcev Slovenije

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice