Seminar MDDSZ o ustreznih rabah modernih tehnologij za spremljanje in nadzorovanje delavcev ter delovnega okolja

MDDSZ želi s seminarjem, ki bo potekal 19. septembra 2019 v Cankarjevem domu, spodbuditi širšo razpravo o rabah in zlorabah modernih tehnologij za spremljanje in nadzorovanje delavcev ter delovnega okolja. 

Na seminarju bo gospa dr. Christa Sedlatschek, direktorica Evropske agencije za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA) predstavila projekt predvidevanja novih in nastajajočih tveganj na področju varnosti in zdravja pri delu

V prej omenjenem projektu sodeluje tudi gospa izr. prof. dr. Phoebe V Moore iz Univerze v Leicestru, strokovnjakinja za politično ekonomijo. Tako je EU-OSHA v začetku meseca julija objavila njen članek »OSH and the future of work: Benefits and risks of artificial intelligence tools in workplaces«. Na seminarju v Ljubljani bo, med drugim, predstavila prve ugotovitve poročila o (zlo)rabah modernih tehnologij za spremljanje in nadzorovanje delavcev ter delovnega okolja, ki ga pripravlja za Evropski parlament.

Gospa Mojca Prelesnik, informacijska pooblaščenka pa bo s pomočjo primerov iz slovenske prakse predstavila varstvo zasebnosti v delovnem okolju.

Zagotovljeno bo simultano tolmačenje.

Prijava in več informacij na spletni strani ministrstva.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice