Reševanje vlog za začasno čakanje na delo po 5. interventnem zakonu

Na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje so na podlagi 5. interventnega zakona (ZZUOOP) do 9. novembra prejeli že več kot 16.500 vlog za delno povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo. Pojasnjujejo, da jih bodo začeli reševati takoj, ko bo Evropska komisija potrdila ustreznost sheme državnih pomoči, predvidoma 11. novembra.

Na podlagi vseh petih interventnih zakonov so prejeli skupaj več kot 95.000 vlog delodajalcev za povračilo nadomestila plače. Doslej so bile rešene že praktično vse vloge na podlagi prvih štirih interventnih zakonov.

Vloge na podlagi 5. interventnega zakona (ZZUOOP) bodo začeli reševati takoj, ko bo Evropska komisija potrdila ustreznost sheme državnih pomoči glede na začasni okvir za ukrepe državnih pomoči v podporo gospodarstvu ob izbruhu COVID-19, predvidoma v sredo, 11. 11. 2020.

V zadnjih treh tednih se zelo povečuje tudi število vlog za povračilo izplačanih nadomestil plače za zaposlene, ki ne morejo opravljati dela zaradi odrejene karantene ali višje sile, ki je posledica obveznosti varstva otrok. Na podlagi 4. in 5. interventnega zakona so prejeli več kot 12.000 takšnih vlog. Trudijo se jih rešiti v najkrajšem možnem času.

 

Vir: spletna stran Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje - https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/resevanje-vlog-za-zacasno-cakanje-na-delo-po-5-interventnem-zakonu

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice