Poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi za poplave v maju in juliju 2023

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je vsem oškodovancem poplav v maju in juliju 2023 posredovalo poziv za dokazilo dejanske škode.

1. Oškodovanci, ki so med 14. in 23. majem 2023 utrpeli škodo v poplavah, so prejeli elektronski poziv ministrstva k predložitvi dokazil o dejanski škodi.

Rok za oddajo dokazil je 22. februar 2024.

 

2. Oškodovanci, ki so med 12. in 13. julijem 2023 ter 17. in 25. julija 2023 utrpeli škodo v poplavah, so prejeli elektronski poziv ministrstva k predložitvi dokazil o dejanski škodi.

Rok za oddajo dokazil je 26. februar 2024.

 

Za škodo na strojih, opremi in zalogah je potrebno predložiti cenilna poročila. Kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev:

  • Pooblaščeni ocenjevalci vrednosti (register vodi Slovenski inštitut za revizijo
  • Sodni cenilci (register vodi Ministrstvo za pravosodje)
  • Zavarovalniški cenilci (praviloma, če so bili stroji, oprema, zaloge, izpad prihodka zavarovani oziroma izjemoma, če ni mogoče dobiti pooblaščenega ocenjevalca vrednosti oziroma sodnega cenilca).

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport prosi vse oškodovance, da posredujejo zgolj v pozivu navedena dokazila.

Vir: Spletna stran MGTŠ, 26.1.2024 in 29.1.2024.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice