Poziv podjetjem za predložitev dokazil o dejanski škodi v gospodarstvu za poplave v avgustu 2023

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je vsem oškodovancem poplav v avgustu 2023 posredovalo elektronski poziv za predložitev dokazil o dejanski škodi. Rok za oddajo dokazil je 22. marec 2024.

Prizadeta podjetja in drugi gospodarski subjekti, morajo za škodo na strojih, opremi in zalogah predložiti uradna cenilna poročila. Kot ustrezna veljajo cenilna poročila treh vrst cenilcev:

Za škodo nastalo zaradi izpada prihodka zadoščajo zahtevani računovodski podatki o dodani vrednosti.

Pri obdelavi vlog je zaradi velikega števila oškodovancev ključna popolna vloga, ki bo omogočila takojšnjo obdelavo primera. Na ministrstvu prosijo vse oškodovance, da so pri izpolnjevanju natančni in sledijo navodilom za izpolnitev Obrazca za dokazovanje škode, ki so del obrazca in so ga prejeli po elektronski pošti.

Na spletnem mestu je objavljena tudi Powerpoint predstavitev z navodili in odgovori na najpogostejša vprašanja.


Vsi oškodovanci se lahko za več informacij obrnejo na telefonsko številko 114 ali na e-mail poplave2023.mgts@gov.si ter na spletno stran Ukrepi za oceno in povračilo škode | GOV.SI


 

Vir: Spletna stran MGRT, 21.2.2024.

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice