Posodobljeno: MDDSZ - Pojasnila glede varstva otrok zaradi višje sile

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so 11. 11. 2020 objavili posodobljeno verzijo kratkih, poenostavljenih odgovorov na pogosta vprašanja glede varstva otrok v času, ko so šole in vrtci zaprti oziroma nedostopni za vse otroke.

Zaradi številnih vprašanj glede varstva otrok v času, ko so šole in vrtci zaprti oziroma nedostopni za vse otroke, so na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravili kratke, poenostavljene odgovore na pogosta vprašanja. Ob tem na ministrstvu poudarjajo, da morajo biti izpolnjeni tudi drugi zakonski pogoji, ki so podrobneje obrazloženi v dokumentu. Prav tako poudarjajo in pozivajo k medsebojni komunikaciji med delavci in delodajalci.

Posodobljena pogosta vprašanja in odgovori ter podrobnejša pojasnila glede varovanja otrok v času, ko so šole in vrtci zaprti oziroma nedostopni za vse otroke in v času izvajanja pouka na daljavo so objavljena na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti na naslednji povezavi: https://www.gov.si/novice/2020-11-11-varstvo-otrok-zaradi-visje-sile/, lahko si jih pa preberete tudi v priponki levo (prenovljen dokument, 11. 11. 2020).

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice