Poskrbimo danes za aktiven in zdrav jutri

Ob zaključku petletnega projekta POLET vljudno vabljeni na konferenco o aktivnem in zdravem staranju zaposlenih z naslovom

Poskrbimo DANES za aktiven in zdrav JUTRI

ki bo potekala

15. septembra 2022 ob 10. uri v Laškem  

 

V prvem delu konference bosta dr. Andraž Rangus, direktor Sektorja za izvajanje zavarovanja na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, in g. Damjan Mašera, vodja Sektorja za delovna razmerja in druge oblike dela na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, osvetlila trg dela danes in jutri, prihodnost/trende upokojevanja, (zakonodajne) spremembe, ki se nam obetajo, medgeneracijsko sodelovanje ter aktivno in zdravo staranje ob predpostavki podaljševanja delovne dobe.

Sledila bo vodena razprava z različnimi deležniki o "mehkejših" vidikih prehoda iz zaposlitve v upokojevanje, pristopih za podaljševanje delovne aktivnosti, pomenu (medgeneracijskega) sodelovanja in komunikacije, vzpostavljanju zaupanja v pokojninski sistem ter o fiskalnih učinkih pokojninske problematike.

Predstavljeni bodo tudi ključni dosežki projekta POLET in dobre prakse nekaterih sodelujočih podjetij.


Prijave na dogodek sprejemamo na spletni strani ZDS.


 

Konferenca je organizirana v okviru projekta POLET.

ZDS logo EU skladi      ZDS logo RS    POLET logotip Barvni

Projekt POLET sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice