Pomoč, prejeta na podlagi interventnih ukrepov in njihova obravnava v davčnem obračunu DDPO in DohDej

FURS je objavil nezavezujoče usmeritve glede obravnave prihodkov po pravilih o računovodenju.

Ob tem opozarja, da pojasnjevanje računovodskih standardov ni v pristojnosti FURS, zato zavezance prosijo, da se v zvezi z nadaljnjimi vprašanji, ki se nanašajo na ugotavljanje prihodkov po pravilih o računovodenju, obračajo na Slovenski inštitut za revizijo (SIR).

Skladno z računovodskimi standardi vse pomoči, prejete na podlagi interventnih ukrepov, predstavljajo prihodke davčnega zavezanca, kar pomeni, da jih je potrebno vključiti v davčni obračun DDPO in DohDej pod zaporedno št. 1 (Prihodki, ugotovljeni po pravilih o računovodenju). 

Vir: https://www.gov.si/novice/2021-02-01-pomoc-prejeta-na-podlagi-interventnih-ukrepov-in-njihova-obravnava-v-davcnem-obracunu-ddpo-in-dohdej/, 1.2.2021.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice