Pogosta vprašanja glede interventnega ukrepa začasno čakanje na delo, povračilo nadomestila plače zaradi višje sile in zaradi odrejene karantene

Na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje je dostopen dokument "Pogosta vprašanja glede interventnega ukrepa začasno čakanje na delo, povračilo nadomestila plače zaradi višje sile in zaradi odrejene karantene", ki sta ga skupaj pripravila Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Zavod RS za zaposlovanje.

Dokument, datiran 17.4.2020 prilagamo v priponki levo, najdete ga na spletni strani https://www.ess.gov.si/_files/13236/Zakon_interventni_ZIUZEOP_Odgovori.pdf.

 

Opomba: Povezava na Odgovore  ZRSZ na pogosta vprašanja delodajalcev o izvajanju ZIUZEOP se spreminja, ko se naloži nov dokument - povezavo nanj z naslovom Poglejte si odgovore... najdete v prispevku na strani: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/povracilo-nadomestila-place-zaposlenim-na-zacasnem-cakanju.

Sorodne novice

Koristne povezave - pojasnila različnih institucij

Zaradi nenehnega dopolnjevanja in spreminjanja pojasnil različnih institucij glede uveljavljanja interventnih ukrepov (FURS, ZRSZ, ZZZS, MDDSZ, MGRT) objavljamo tudi povezave na njihove spletne strani, kjer lahko najdete najnovejše dokumente.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice