Podpora k predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini

V prilogi najdete dopis, naslovljen na Državni zbor s strani Trgovinske zbornice Slovenije, Gospodarske zbornice
Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Združenja delodajalcev Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije.

"Spoštovani,

Iz dnevnega reda javno objavljenega sklica seje Državnega zbora RS za mesec oktober 2021, ki se bo pričela dne 18. 10. 2021, izhaja obravnava predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb - EVA:
2020-1611-0129 (v nadaljevanju: ZDDPO-2S) in Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini - EVA: 2021-1611-0029 (v nadaljevanju: ZDoh2AB).

Iz uvodnega dela predlogov ZDDPO-2S in ZDoh-2AB lahko razberemo, da sta predloga med drugim pripravljena z namenom pomoči gospodarstvu in prebivalstvu pri okrevanju po pandemiji COVID-19 ter z namenom njune administrativne razbremenitve. To pomeni, da bodo predlagane spremembe in dopolnitve ZDDPO-2S in ZDoh-2AB pomembno prispevale k hitrejšemu okrevanju in rasti slovenskega gospodarstva kot tudi k zadržanju kompetentnega kadra na slovenskem trgu dela.

Glede na navedeno na Trgovinski zbornici Slovenije, Gospodarski zbornici Slovenije, Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev Slovenije in Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije podpiramo predlagane spremembe, kot izhajajo iz predlogov Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb - EVA: 2020-1611-0129 in Zakona o
spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini - EVA: 2021-1611-0029"

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice