Podaljšanje ukrepov karantene in višje sile do konca marca 2022

V Uradnem listu RS je bil objavljen Zakon o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanja, okrevanje in odpravo posledic COVID-19 (ZDUPŠOP). Z zakonom (7. in 8. člen, sprememba ZNUPZ) se do 31. 3. 2022 podaljšujejo obdobje upravičenosti in roki za vložitev vlog za karanteno/višjo silo.

ZRSZ obvešča, da je že omogočeno oddajanje vlog na Portalu za delodajalce (karantena/višja sila) tudi za prve tri mesece leta 2022.

Še vedno pa velja, da je rok za oddajo vloge 8 dni od nastanka (prvega dne) odsotnosti delavca (1. odstavek 29. člena ZNUPZ).

Več na spletni strani ZRSZ: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/podaljsanje-ukrepov-karantene-in-visje-sile-do-konca-marca-2022.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice