Podaljšanje roka za predložitev ponudb - Spodbude za trajno zaposlovanje mladih in Zaposli.me

Zavod RS za zaposlovanje je podaljšal roka za predložitev ponudb za dve javni povabili za spodbude zaposlovanja do konca leta 2019.

Delodajalci lahko po novem predložijo ponudbo za izvedbo projekta v okviru programa »Spodbude za trajno zaposlovanje mladih« do konca leta in tako pridobijo subvencijo v višini 5 tisoč evrov za zaposlitev brezposelnih mladih s stalnim prebivališčem v Zahodni Sloveniji. Zaposlitve morajo biti sklenjene za nedoločen čas.

SPODBUDA ZA TRAJNO ZAPOSLOVANJE MLADIH

Namen je spodbuditi zaposlovanje mladih za nedoločen čas. V program ZRSZ vključuje mlade, ki še niso dopolnili 30 let, so prijavljeni med brezposelnimi in imajo stalno prebivališče v Zahodni Sloveniji (kohezijska regija)Delodajalci lahko osebo pred zaposlitvijo spoznajo in preizkusijo na delovnem mestu v okviru programa Delovni preizkus ali jo tudi usposobijo v okviru programa Usposabljanje na delovnem mestu, ki je namenjen mladim vsaj 3 mesece prijavljenim v evidenci brezposelnih oseb.

Višina subvencije za zaposlitev znaša 5.000 evrov za zaposlitev za polni delovni čas (40 ur na teden). Sorazmerno nižja subvencija se izplača za krajši tedenski delovni čas, vendar ne manj kot 20 ur na teden (velja le za zaposlitev invalida v skladu z odločbo o invalidnosti). Subvencija se izplača v dveh delih; po zaposlitvi in po izplačilu plače za 24. mesec zaposlitve.

Zaposli.me 2017/2019

Podaljšan je bil tudi rok za oddajo ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa »Spodbujanje zaposlovanja – Zaposli.me 2017/2019«. Delodajalci lahko pridobijo subvencijo v višini od 5 do 7 tisoč evrov za zaposlitev brezposelnih iz vse Slovenije, ki imajo najmanj 30 let in sodijo v ciljne skupine programa ter jih na Zavodu predlagajo za vključitev. Zaposlitve morajo biti sklenjene za najmanj leto dni, za polni delovni čas (40 ur na teden).

Namen je spodbuditi zaposlovanje brezposelnih oseb starejših od 50 let kot tudi tistih, ki imajo najmanj 30 let in so vsaj leto dni prijavljene v evidenci brezposelnih oz. imajo nedokončano ali končano največ osnovnošolsko izobrazbo ali so po vključitvi v programe socialne vključenosti in aktivacije znova postale dejavne na trgu dela ali prejemajo denarno socialno pomoč. 

Višina subvencije za zaposlitev je odvisna od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje posamezni kandidat za zaposlitev:

  • 5.000 EUR, če ustreza 1 kriteriju iz ciljne skupine;
  • 6.000 EUR, če ustreza 2 kriterijema;
  • 7.000 EUR, če ustreza 3 ali več kriterijem.

Subvencija se izplača v dveh delih-prvi po zaposlitvi, drugi del po izplačilu plače za 12. mesec zaposlitve.

ODDAJA PONUDB

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Delodajalci lahko oddajo ponudbe za subvencionirano zaposlitev elektronsko na portalu ZRSZ za delodajalce.

Oddaja ponudb je možna najkasneje do 31. 12. 2019 do 14.45 ure, ko se izteče končni rok javnega povabila oziroma do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev za posamezno regijo ali koledarsko leto.

Več informacij najdete na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice