Oddaja izjave o izplačilu kriznega dodatka

Finančna uprava Republike Slovenije je sporočila, da bo izjava za povračilo izplačanega kriznega dodatka zaposlenim delavcem na voljo predvidoma v zadnjem tednu januarja.

Delodajalec bo za povračilo izplačanega kriznega dodatka zaposlenim delavcem preko portala eDavki predložil v elektronski obliki izjavo, s katero bo izjavil, da je zaposlenim izplačal krizni dodatek. Izjava bo na voljo predvidoma v zadnjem tednu januarja.

Delodajalec bo izjavo v elektronski obliki vložil najpozneje do konca februarja 2021. Na podlagi tako prejete izjave bo FURS upravičenim delodajalcem povrnil izplačan krizni dodatek najpozneje do 20. marca 2021.

 

Sorodne novice

Pojasnila glede kriznega dodatka po PKP7

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za finance dne 8.1.2021 objavilo pojasnila glede kriznega dodatka po Zakonu o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE).

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice