Obveznost obveščanja Inšpektorata RS za delo o nameravanem organiziranju dela na domu

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti k pozivu k opravljanju dela od domu, ki ga je MDDSZ naslovilo na delodajalce 8.11.2021, dodaja, da iz Zakona o delovnih razmerjih izhaja obveznost obveščanja Inšpektorata RS za delo o nameravanem organiziranju dela na domu (kot izhaja iz podatkov, ki jih beleži Inšpektorat RS za delo, je v letu 2021 samo 2.493 delodajalcev obvestilo inšpektorat o nameravanem organiziranju dela na domu – od več kot 220.000 delodajalcev v RS, in sicer za 180.780 delavcev).

Na Inšpektoratu RS za delo prejemajo tudi povečano število obvestil o delu na domu preko elektronske pošte. Ministrstvo opozarja, da so delodajalci zavezani obvestilo o nameravanem organiziranju dela na domu vložiti elektronsko, prek portala SPOT (Napotitev delavca na delo na domu | SPOT - Državni portal za poslovne subjekte in samostojne podjetnike (gov.si)).

Sorodne novice

Poziv k opravljanju dela na domu

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v skladu s sprejetim sklepom Vlade RS poziva vse delodajalce, da do izboljšanja epidemiološke situacije z namenom zajezitve in preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2, kjer to omogočajo delovni proces, narava in vrsta nalog, organizirajo delo na način, da se le-to opravlja na domu.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice