Obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za refundacije nadomestil plač s 1. 1. 2023

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije postopoma uvaja obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za povračilo izplačanega nadomestila plače prek informacijskega sistema SPOT oziroma vmesnika eNDM za poslovne subjekte, ki so vpisani v Poslovni register Slovenije. Vlaganje eZahtevkov je omogočeno že od leta 2017, obvezno pa bo na podlagi novele Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja postalo s 1. januarjem 2023. 

V Uradnem listu RS, št. 61/2021, z dne 16.4.2021, so bile objavljene Spremembe in dopolnitve Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja, s katerimi je določeno, da delodajalec, ki je vpisan v Poslovni register Slovenije, vlaga zahteve za povračilo izplačanega nadomestila plače prek informacijskega sistema za podporo poslovnim subjektom in da se ta določba uporablja za zahteve za povračilo izplačanega nadomestila, ki bodo vložene od 1. januarja 2023.

ZZZS je 15. novembra 2021 objavil sporočilo za javnost o tem, kako bo po 1.1.2023 potekala oddaja e-zahtevkov: Obvezno elektronsko vlaganje zahtevkov za refundacije nadomestil plač s 1. 1. 2023 - Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (zzzs.si).

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice