Objavljeni novi podatki za mesečni obračun plač

Obveščamo vas, da so v spletni bazi znanja ZDS objavljene posodobljene preglednice, ki članom ZDS služijo v pomoč pri mesečnem obračunu plač.

Ne spreglejte posodobljenih podatkov v Bazi znanja:


Davki in prispevki:

V tej rubriki so objavljeni podatki za obračun akontacije dohodnine in prispevkov za socialno varnost od dohodkov iz delovnega razmerja (dohodninska lestvica, davčne olajšave, stopnje prispevkov, najnižje osnove...).

V tej rubriki je prikazen obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in za lastnike družb, ki so hkrati poslovodne osebe. Objavljamo tudi pavšalne prispevke za socialno varnost.


Prejemki iz delovnih razmerij:

V tem sklopu so objavljeni zneski prejemkov iz delovnega razmerja po vseh kolektivnih pogodbah dejavnosti zasebnega sektorja. Delodajalec ima možnost, da po kolektivni pogodbi dejavnosti, ki ga zavezuje, preveri višine vseh prejemkov, ki jih je dolžan izplačevati (npr. najnižje osnovne plače, povračila stroškov, drugi osebni prejemki).


 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice