Objavljena nova pravilnika

V Uradnem listu RS, št. 135/2023 z dne 29.12.2023 sta bila objavljena:

Pravilnik o obrazcih prijav podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za dolgotrajno oskrbo, zavarovanju za starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti

Nov Pravilnik o obrazcih prijav podatkov o pokojninskem in invalidskem ter zdravstvenem zavarovanju, zavarovanju za dolgotrajno oskrbo, zavarovanju za starševsko varstvo in zavarovanju za primer brezposelnosti s prilogami (obrazci: M-1, M-2, M-3, M-4, M-6. M-7, seznam obveznih podatkov na obrazcu M-1 in seznam obveznih podatkov na obrazcih M-2 in M-3) je začel veljati 1. januarja 2024.

Pravilnik o spremembi Pravilnika o olajšavi za zaposlitev osebe v poklicu, za katerega na trgu dela primanjkuje iskalcev zaposlitve

Spremembe Pravilnika o olajšavi za zaposlitev osebe v poklicu, za katerega na trgu dela primanjkuje iskalcev zaposlitve določajo razširjen seznam  poklicev, za katere na trgu dela primanjkuje iskalcev zaposlitve in se za zaposlitev osebe v tem poklicu lahko uveljavlja olajšava za zaposlovanje po 55. b členu Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2) in 61. a členu Zakona o dohodnini (ZDoh-2).

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice