Objavljen Sklep o razširjeni veljavnosti Kolektivne pogodbe za cestni potniški promet Slovenije

V Ur. l. RS, št. 163/2021 je bil objavljen Sklep o razširjeni veljavnosti Kolektivne pogodbe za cestni potniški promet Slovenije.

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na predlog Združenja delodajalcev Slovenije in Gospodarske zbornice Slovenije, Združenje za promet, na podlagi drugega odstavka 12. člena in 13. člena Zakona o kolektivnih pogodbah (Uradni list RS, št. 43/06 in 45/08 – ZArbit) je izdal sklep o razširjeni veljavnosti Kolektivne pogodbe za cestni potniški promet Slovenije.

Ugotovi se razširjena veljavnost Kolektivne pogodbe za cestni potniški promet Slovenije, sklenjene 21. 12. 2020 na vse delodajalce v dejavnostih, za katere je sklenjena kolektivna pogodba.

Besedilo Sklepa je dostopno na spletnih straneh ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice