Objavljen še zadnji javni poziv za brezplačno pridobitev certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Sredstev samo še za 40 podjetij.

Obveščamo vas, da je bil objavljen še zadnji Javni poziv za brezplačno pridobitev pristopnega certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« v letu 2022.

V letu 2022 je ponovno mogoče pridobiti sredstva Evropskega socialnega sklada, ki v celoti krijejo pridobitev pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec. Razpoložljivih sredstev je še samo za 40 podjetij in organizacij zato vas vabimo, da si čim prej zagotovite prosto mesto.

Certifikat je namenjen vsem organizacijam, ki:
✔ želijo naslavljati kompleksne izzive današnjega časa,
✔stremijo k bolj vzdržnemu poslovanju in
✔želijo družbeno odgovornost integrirati v svoj DNK.

Pridobitev certifikata je revizorski in svetovalno-analitični postopek, ki ima funkcijo ocenjevanja ter svetovanja delodajalcem, katera orodja uporabljati za boljše upravljanje na področju zaposlenih s poudarkom na štirih področjih certifikata:

  • Področje 1 – Izvajanje aktivnosti za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj
  • Področje 2 – usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja
  • Področje 3 – medgeneracijsko sodelovanje
  • Področje 4 – pomen zdravja na delovnem mestu

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec predstavlja strateško orodje in s tem priložnost za podjetja in organizacije, ki so že pripravljene naslavljati kompleksne izzive današnjega časa, stremijo k bolj vzdržnemu poslovanju in želijo na področju družbene odgovornosti s sistematičnim pristopom preseči zgolj všečne PR projekte/sporočila, ter z doslednim vključevanjem vseh deležnikov te vsebine smiselno integrirati v svoj DNK.

Podlaga za implementacijo certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« so načela in bistvene vsebine standarda za družbeno odgovornost ISO 26000. Metodologijo certifikata je razvil Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Združenjem delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in strokovnjaki s posameznih vsebinskih področij certifikata.

Za več informacij o certifikatu, njegovih prednosti in priložnosti za vašo organizacijo vas vabimo, da kontaktirate Lana Wudlerja na e-mail: lan.wudler@zds.si ali tel. št.: 01/563 48 82. Skupaj bomo poiskali termin za osebno predstavitev certifikata na sedežu vaše organizacije ali virtualno preko Zoom aplikacije.

Celotna razpisna dokumentacija je prav tako objavljena tukaj ter na projektni strani www.certifikatdod.si, javni poziv 2022.

 

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi logo CDOD2

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice